Întreprinderea de procesare a cărnii și fabricare a mezelurilor din raionul Ialoveni, unde, săptămânâna trecută, oamenii legii au depistat mai multe nereguli, are activitatea stopată temporar, iar peste o tonă de mezeluri au fost distruse prin incinerare în urma unei inspecții a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor ( ANSA ), efectuate ieri, 14 februarie.

În urma controlului inopinat de săptămâna trecută, când au fost depistate mai multe încălcări grave a regulilor și normele sanitare,și a rezultatelor investigațiilor de laborator s-a stabilit că produsele fabricate nu corespund reglementărilor tehnice și actelor normative în vigoare.

Astfel, de la întreprindre au fost ridicate 1205 kilograme de mezeluri, care urmau a fi distruse. Unitatea de producție a fost amendată cu 120 de unități convenționale, iar activitatea îi este stopată temporar până la înlăturarea neconformităților, care au influențat negativ procesul tehnologic.  

Lotul de mezeluri au fost distruse prin incinerare astăzi, la o întreprindre specializată.

Amintim că, pe data de 6 februarie oamenii legii au efectuat la întreprinderea dată un control inopinat unde au depistat încălcări grave, a regulilor și normelor sanitare. Mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, în secția de producere și secțiile auxiliare lipsea parțial sistemul de ventilare, existau divergențe între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție, fapt ce denotă că marfa era transportată și ulterior comercializată cu încasarea de numerar. De asemenea, au fost depistate mezeluri fără marcaj și data fabricării.