Primarul suspendat al Capitalei a comentat demisia primarului fugar de la Bălți, Renato Usatîi. Dorin Chirtoacă spune că în Capitala de Nord se încearcă preluarea puterii locale, așa cum s-a făcut și la Chișinău.

Întrebat dacă va lua exemplu de la Usatâi și își va prezenta demisia, Chirtoacă a lăsat de înțeles că nu va face acest lucru. 
„La Bălți se încearcă preluarea puterii locale, așa cum s-a făcut și la Chișinău, iar asta încalcă gravă democrația locală”, a spus Chirtoacă.
Totodată, primarul suspendat mai spune că, din punct de vedere politic, de fapt Rusia încearcă să-și întărească altă poziție în Republica Moldova și anume a Partidului Nostru.
„Probabil, pe fondul discreditării tovarășului Dodon, pentru că acesta s-a transformat în purtătorul de cuvânt al lui Plahotniuc, Rusia încearcă să-și întărească un alt actor în Republica Moldova și anume Renato Usatîi. Este evident, pentru că, dacă vă amintiți, la alegerile prezidențiale, și unul, și altul făceau înțelegeri la Moscova cine pe cine se susține în turul doi. Ori Dodon, ori Usatîi nu ne reprezintă pe noi, ei reprezintă interese străine în Republica Moldova”, a adăugat Chirtoacă. 

Cât despre demisie, primarul suspendat face referire la Congresul puterilor locale, care a spus că persoanele care sunt acum la primărie sunt ilegal și anume acestea ar trebui să-și de-a demisia; iar primarul ales de cetățeni, adică subsemnatul, să-și poată duce mandatul până la capăt chiar dacă este acuzat de ceva. 

„Am spus și procurorului și judecătorului: arătați-mi, vă rog, o persoană din Europa care a fost suspendată pentru că era urmărită penal. Dacă îmi găsiți, atunci discutăm altfel. Abia după ce este emisă o hotărâre definitivă și revocabilă, doar atunci se pune problema suspendării”, a adăugat edilul suspendat. 

---------------- Amintim că Renato Usatîi a anunțat în direct la o emisiune TV că își dă demisia din funcția de Primar al mun. Bălți. Nicolae Grigorișin va fi candidatul Partidului Nostru la această funcție în alegerile anticipate care vor avea loc la primăvară.