Oamenii legii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au depistat o dronă artizanală, cu ajutorul căreia au fost trecute peste frontiera română 12.500 țigarete provenite din R. Moldova, ambalate într-un colet de mici dimensiuni.

Tentativa de contrabandă a avut loc aseară, în jurul orei 20.00, când, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră ieșeni au sesizat pe direcția localității de frontieră Podu Jijiei, comuna Golăiești, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dinspre Republica Moldova în România, scrie bzi.ro.

„S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor si cercetarea zonei, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbușită și avariată, de care era prins un colet care conținea țigări provenite din R. Moldova. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților de frontieră din țara vecină despre eveniment, iar aparatul de zbor și coletul au fost duse la sediul instițutiei. În urma inventarierii coletului, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 12.500 țigarete în valoare  de 2.908 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun", au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi.