90% dintre radiodifuzori au prezentat concepțiile generale din care au exclus emisiunile prevăzute de legea „anti-propagandă” și le-au substituit cu emisiuni proprii sau emisiuni din țările care au ratificat Convenția Europeană cu privire la Televiziunea Transfrontalieră. Declarația a fost făcută de către președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Acum exercițiul nostru este foarte simplu, trebuie să vedem dacă ceea ce este scris pe hârtie reprezintă realitatea. Imediat vor urma verificări, monitorizări, caracterul lor este inopinat”, a declarat președintele CCA. Potrivit lui, și cabliștii au prezentat informațiile privind excluderea unor posturi TV din listele lor de difuzare. „În cel mai scurt timp vom avea un tablou clar despre care sunt efectele acestei legi”, a adăugat Dragoș Vicol.

Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, consideră că legea stabilește reguli foarte clare atât pentru radiodifuzori, cât și pentru organul regulatoriu. „În opinia mea, este foarte bine închegată această lege”, a afirmat directorul CREDO.

La 12 februarie a intrat în vigoare legea care aduce modificări la Codul Audiovizualului, numită și legea „Anti-propagandă”. Potrivit acestei legi, se permite transmisia doar a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic, produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.