Salvatorii unei stații de pompieri din raionul Hâncești au mașină, dar nu au benzină ca să ajungă cu ea la locul incendiilor.

Presa locală, HN24 scrie că recent în localitatea Mingir o casă a ars în totalitate. La momentul incendiului în interior se afla un bătrân care din fericire a fost salvat de vecini. Cea mai apropiată stație de pompieri este în satul Cărpineni. Aflând de incendiu, primarul din Mingir Ilie Chițanu, l-a telefonat pe primarul de la Cărpineni cerându-i ajutor.

Cel din urmă a spus că nu are combustibil pentru a trimite mașina pompierilor spre incendiul de la Mingir. Șeful SPV Cărpineni, Grigore Dobrovolschi a confirmat pentru HN24 următoarele: „Am fost telefonați precum că este un incendiu la Mingir, l-am atenționat că nu prea avem combustil, el ne-a spus să așteptăm la Benzinărie.Am așteptat o oră, iar nimeni așa și nu a mai venit.La fața locului s-a deplasat alt echipaj de pompieri din Municipiul Hîncești care au reușit să stingă focul,însă prea tîrziu,casa fiind arsă în totalitate”.

Mai detaliat vă recomandăm să priviți materialul video de mai jos.

Deschide.MD amintește că lansarea Postului de pompieri din satul Cărpineni a avut loc pe 30 noiembrie 2017. Punctul de intervenție urma să acopere situațiile de urgență din Cărpineni, Negrea și Mingir. Postul de Pompieri a fost renovat capital și dotat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților serviciului de prevenire a situațiilor excepționale la nivel intercomunitar prin modernizarea postului voluntar de pompieri din satul Cărpineni, implementat de Primăria comunei Cărpineni, în colaborare cu primăria Negrea, primăria Mingir și ACL „Lîngă Noi"”. Proiectul a fost co-finanțat de Fundația Solidarity Fund PL în Republica Molova în cadrul programului de asistență a Poloniei – Polish AID.