Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii media aflați sub jurisdicția Republicii Moldova urmau ca, până la data de 9 februarie curent, să prezinte noile concepții generale a serviciilor de programe, conform legii anti-propagandă.

Astăzi Consiliul Coordonator al Audiovizualului a prezentat statistica radiodifuzorilor care și-au onorat sau nu obligațiunile. 

Astfel, 51 de posturi de televiziune din 60 și 53 de posturi de radio din 55 au prezentat până pe data de 9 februarie concepțiile generale ale serviciilor de programe spre aprobare.

Totodată, au fost constatate mai multe abateri, fapt pentru care concepțiile sunt returnate pentru îmbunătățire. Ca urmare, 20 de posturi de radio și 15 de televiziune vor prezenta suplimentar, până la data de 15 februarie 2018, concepțiile generale ale serviciilor de programe.

Spre aprobare sunt avizate concepțiile generale ale serviciilor a 32 de posturi de radio și 36 posturi de televiziune.

Nu au prezentat spre aprobare concepțiile respective două posturi de radio și 9 de televiziune.

Posturi de radio: „GRT FM” și „ART FM”.

Posturi de televiziune:  „TV – Găgăuzia”, „VTV”, „TV Rain”, „ART TV”, „Axial TV”, „Moldova 2”, „ Prut TV”, „RTR Moldova” și „Ren Moldova”.

CCA a anunțat că de astăzi încep monitorizările și verificările inopinate a posturilor radio și tv.

Radiodifuzorii care nu au prezentat noile concepții generale ale serviciilor de programe au fost amendate cu 5000 de lei și li s-a prelungit pe 15 februarie termenul de prezentare a noii grile de programe. 

sssssssssDecretul de promulgare a legii pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului a fost semnat pe 10 ianuarie de către președintele Parlamentului Andrian Candu, în calitate de președinte interimar al țării. Decizia de justificare a interimatului a fost emisă de Curtea Constituțională pe 5 ianuarie.