Echipele de intervenţie din Rusia au încheiat operaţiunile de căutare la locul prăbuşirii avionului. Cauzele tragediei rămân deocamdată necunoscute, însă presa rusă avansează mai multe versiuni.

Aeronava a plecat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova cu destinaţia Orsk şi s-a prăbuşit la 2 minute de la decolare. Toţi cei 71 de pasageri, inclusiv membrii echipajului, şi-au pierdut viaţa.

O cameră de supraveghere montată pe o casă din sătucul Argunovo a surprins momentul prăbuşirii aeronavei. Experţii care au studiat imaginile sunt de părere că flăcările şi bubuitura despre care vorbesc martorii oculari au rezultat în urma impactului avionului cu solul. Echipele de intervenţie au terminat operaţiunile de căutare în jurul orei 5 dimineaţa. La locul prăbuşirii a fost descoperită o groapă de dimensiunea 7 x 4 metri şi adâncă de 1,5 metri. Acolo au fost găsite cele mai multe fragmente de fuzelaj, o cutie neagră şi rămăşiţe umane.

Vladimir Putin şi-a anulat deplasarea de astăzi de la Soci şi aştepta un raport amănunţit despre circumstanţele care au dus la tragedia de ieri.

Cotidianul Komersant, în ediţia de astăzi, enumeră principalele posibile cauze care ar fi condus la prăbuşirea avionului: incendiu la unul dintre motoare, degivrare [înlăturare a straturilor de chiciură sau de gheaţă, formate pe anumite suprafeţe metalice - nota edit.] defectuoasă înainte de decolare, probleme tehnice sau eroare de pilotaj. Se vehiculează şi versiunea unui atac terorist, dar surse din cadrul Comisiei de Anchetă consideră că este puţin probabil ca cineva să fi adus ori să fi amplasat la bord o bombă.