Mai multe buticuri din sectorul Râşcani al capitalei sunt racordate la întreprinderea muncipală "Lumteh", dar fără a avea contoare şi fără a se şti, ca atare, în ce bază îşi achită contravaloarea energiei electrice consumate. Declaraţia a fost făcută de primarul interimar Silvia Radu, după o vizită recentă, efectuată în sectorul amintit. Funcţionarul i-a somat cu această ocazie pe şefii de direcţii din cadrul Primăriei Chişinău să acţioneze strict în limitele fişei de post, fără a-şi aroga drepturi ce nu li se cuvin.

La începutul ședinței de azi a Primăriei, Silvia Radu a relatat ce-a descoperit în timpul unei inspecții în raionul Râșcani.

„Împreună cu domnul Buț, am efectuat o inspecție în sectorul Râșcani și am descoperit că multe buticuri sunt conectate direct la Lumteh, lucru care mi se pare inadecvat. Nu cred că Lumteh deține licența pentru astfel de servicii. De aceea l-am rugat pe noul director să facă o inspecție tehnică la agenții economici care sunt conectați la sursele de energie electrică și au contracte cu Lumteh, pentru ca aceste contracte să fie reziliate și acești agenți economici să intre în cadrul legal prestabilit de legislația R. Moldova”, a declarat edilul. 

Radu a adăugat că agenții economici pe care i-a văzut în timpul inspecției nu au contoare și nu se știe în ce bază se fac calculele prin care aceștia achită energia electrică.

„Așa că, domnilor șefi de direcții, ocupați-vă de lucrurile de care sunteți responsabili și nu vă băgați acolo unde nu corespunde statutului. Sper să se facă regulă cât mai rapid, în așa fel, încât banii economisiți să-i putem utiliza pentru iluminarea străzilor, dar nu la sponsorizarea unor agenți economici”, a adăugat Silvia Radu.