Procuratura Anticorupție nu ține cont de sexul celor care iau mită. Astăzi, două polițiste din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni, au fost escortate în biroul procurorilor pentru a fi audiate într-un dosar de corupție, spun surse locale. După „discuțiile” cu acuzatorii de stat, urmează să se decidă dacă acestea vor fi, sau nu reținute.

Împreună cu ele a fost „împachetat” și un coleg de-al lor, ofițer de urmărire penală din aceeași instituție. 

În aceste momente, cele trei persoane sunt audiate fiind bănuite de luare de mită în valoare de 1000 de euro pentru soluționarea unei cauze penale în favoarea unei persoane vizate în anchetă. Persoană care a dat banii sub formă de mită, era cercetată pentru huliganism. 

Banii ar fi fost luați de o polițistă (ofițer operativ de sector), apoi transmiși colegei de la IP Strășeni (ofițer de urmărire penală) prin intermediul colegului lor (tot ofițer de urmărire penală), pe data de 19 ianuarie, în sediul IP Strășeni. 

Ținem să precizăm că acesta nu este singurul caz de corupție investigat în privința colaboratorilor de la IP Strășeni. Astă-vară, pe aceleași capete de acuzare a fost reținut și fostul șef al instituției, Petru Scoarta, pentru că ar fi pretins mită de 13 mii 500 de euro.