Primarul general suspendat, Dorin Chirtoacă, deși se declară în continuare nevinovat, susţine că „are marii dubii că va fi achitat”. Chirtoacă este, de asemenea, nemulțumit că fostul șef al Direcției transport, Igor Gamrețki, un inculpat din dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, a devenit martor și urmează să depună mărturii în instanță, din partea acuzării.

„Cu toții să apărem în fața instanței așa cum am fost la început. Cum poate fi martor o persoană care este învinuită ca în complicitate cu mine ar fi făcut ceva. L-au transformat în mod artificial din complice în martor. Audierea lui Gamrețchi în dosarul meu este inutilă. Procesul este compromis și inechitabil. Interdicții de a ocupa funcții nu este. Este absurd. Este un exemplu pentru alții: Veniți să vă închinați și vă dăm o pedeapsă formală. Dacă nu, atunci vei fi terfelit prin judecăți. Gamrețchi a depus deja cerere ca să fie restabilit în funcție. S-a pus în ghenunchi în fața sistemului. În fața lui Plahotniuc, Dodon, Leancă și ceilalți”, a punctat Chirtoacă cu referire la statutul lui Gamrețchi.

El a precizat, după ședința de astăzi de judecată, că a cerut instanței să-i ofere posibilitatea să expună toate argumentele asupra a ceea ce s-a întâmplat din 25 mai, din momentul reținerii până în prezent. 

„Am solicitat astăzi instanței de judecată să-mi ofere posibilitatea ca, printr-o cerere, să-mi permită să expun toate argumentele asupra ceea ce s-a întâmplatdin momentul arestării mele până în prezent. Precum și modul în care s-a desfășurat acest proces, cu încălcări, cu ilegalități, ca să ajungem la concluzia firească în acest caz că procesul trebuiește încetat”, a precizat Chirtoacă. 

Chirtoacă a precizat, totuși, că instanța de judecată a respins această cerere a avocaților săi, însă judecătoru a admis o altă cerere, „care prevede cunoașterea materialelor inițiale din dosar și nu doar a celor selectiv prezentate de procuror”. ggggggg

Pe de altă parte, procurorul de caz, Dumitru Robu, este de părerea că Chirtoacă încearcă să tergiverseze procesul și audierea martorilor.

Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul, pentru trafic de influență și corupție privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și, altul, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții. În ambele cazuri, se declară nevinovat.