(UPDATE 15:39) 30 de persoane au fost reținute până la această ora în cadrul operațiunii de azi de la posturile vamale Leușeni și Sculeni. Este vorba despre 14 vameși, 3 politiști de frontieră, 6 operatori economici și 7 șoferi. Detalii despre operatiune vor fi oferite in cadrul unui briefing care va avea loc astazi la ora 17.00 la sediul CNA.

(UPDATE 13:19) Până la această oră, au fost reținute 24 persoane: 13 inspectori vamali, 3 polițiști de frontieră, 4 șoferi și 4 agenți economici, spune ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi. Surse din cadrul anchetei precizează că cei în cauză vor fi plasați în izolatorul Poliției Capitalei, deoarece izolatorul CNA este aglomerat. Reamitim că vămile Sculeni și Leușeni au fost redeschise după ce activitatea lor a fost blocată preț de trei ore de procurorii anticorupție și ofițerii CNA. Operațiunea continuă...

(UPDATE 11:12) Până la această oră, au fost reținute 14 persoane: 10 vameși și 4 agenți economici, potrivit ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi.

(UPDATE 09:11) Punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni au fost redeschise. Ofițerii și procurorii anticoruptie au finalizat perchezițiile la cele două vămi, însă operațiunea continuă cu percheziții la domiciliile mai multor vameși.

(UPDATE 09:07)Până la această oră, au fost reținute șapte persoane: cinci vameși și doi agenți economici.

(UPDATE 08:55) Până la această oră au fost reținute șase  persoane: cinci vameși și un agent economic.

(UPDATE 08:51) Șeful adjunct al Serviciului Vamal, Grigore Ionițov, a declarat pentru Deschide.MD că operațiunea este organizată în comun cu direcția  securitate internă a Serviciului Vamal. El mai spune că cele două puncte rămân închise, dar nu s-au format deoacamdată cozi prea mari. Vameșii reținuți sunt  bănuiți de corupere pasivă.

Au loc mai multe percheziții în cele doua vămi și la domiciliile unor vameși. Potrivit surselor noastre este vorba de un dosar de corupție, iar acțiunea de astăzi se va finaliza cu mai multe rețineri.

Reamintim ca în urmă cu o lună au fost reținuți alți 28 de vameși de la punctele de trecere a frontierei Tudora și Palanca, într-o operațiune asemănătoare.

Vom reveni cu detalii.