La sfârșit de an, avocații din Republica Moldova trec, în sfârșit, la casă nouă. Uniunea a stabilit că termenul realist de a schimba sediul vechi pe cel nou este 1 decembrie, adică peste o lună.

Decizia a fost luată în cadrul ultimei ședințe a Consiliului UAM. Astfel, pe 1 decembrie va începe transferul avocaților către noul sediu de pe strada București, 46. Amintim că noul sediu, care a costat 300 de mii de euro, a fost procurat acum un an. Clădirea însă nu era dotată astfel încât să permită avocaților să se transfere acolo. Uniunea a cheltuit suplimentar alte sume pentru restabilirea acesteia. Clădirea avea nevoie de îmbunătățiri semnificative, precum demolări interioare, reparație interioară, instalarea sistemelor de ventilare și condiționare, repararea scărilor, a fațadei, instalarea sistemului de încălzire și repararea acoperișului. Uniunea Avocaților nu a specificat însă câți bani au fost alocați suplimentar.

Menționăm că UAM a dispus și crearea unei comisii care să verifice legalitatea procurării sediului. În luna iulie a acestui an a venit și răspunsul – achiziția a fost legală. Comisia a făcut trimitere la peste 30 de documente, care însă nu sunt făcute publice.

Sursa: bizlaw.md