La mijlocul lunii februarie, în Consiliul Raional Strășeni urmează să fie supuse votului două acorduri de colaborare cu două judeţe din România.

Consiliul raional Străşeni urmează să se întrunească în şedinţa ordinară pe data de 16 februarie, iar două din proiectele de decizii prevăd înfrăţirea cu judeţele Bacău şi Brăila, scrie infostraseni.com.

Conform proiectelor de decizii, scopul acordurile este colaborarea în următoarele domenii: administrație locală, economie, agricultură, învățămînt, cultură, turism și sport. Precum şi în domeniile politicilor de tineret, sănătate, asistență socială, elaborarea și implementarea proiectelor investiționale de interes comun.

zilele trecute şi Consiliul Judeţean Bacău anunţa că va încheia un acord de înfrăţire cu raionul Străşeni. Acord ce face parte din campania „Centenar prin înfrățiri”, inițiată și organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în scopul întăririi legăturilor culturale, lingvistice, economice și sociale.

În ce priveşte judeţul Brăila, relaţiile bilaterale pot fi numite deja istorice. În decembrie 2017, preşedintele raionului Străşeni, Mihail Popa a participat, la Brăila, la sărbătorile dedicate Zilei Naționale a România.

De asemenea, în anii precedenţi, diverse colective artistice din una din localități a participat la evenimente culturale din cealaltă localitate.

Amitim că Consiliul raional a aprobat deja deciziile de înfrăţire cu judeţele românești Vaslui, Ilfov și Prahova.