Șeful Direcției Sănătate din cadrul primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, spune că nu-și va da demisia, cum i-a sugerat azi primarul interimar Silvia Radu, în şedinţa Primăriei. Funcţionarul susţine că nu a greşit prin nimic şi că, în realitate, "cheful" incriminat nu era decât o masă cu nişte plăcinte, fructe, legume şi ceai.

După ședința operativă a primăriei, Moldovanu a fost întrebat de presă dacă își va depune demisia. El a răspuns negativ: 

„În opinia mea, eu îmi îndeplinesc atribuțiile și acest lucru poate fi văzut în urma activității mele pe parcursul anilor. Era un platou cu plăcinte, unul legume, unul cu fructe și unul cu ceai”

Acesta mai fost întrebat de presă de ce nu ridică salariile angajaților medicali, la care Mihai Moldovanu a răspuns că nu poate face acest lucru, pentru că ține de competențele autorităților centrale: „Dacă poate să ridice doamna primar salariile”. 

„Noi, ceea ce facem în ultimul timp, poate fi văzut. Am ridicat foarte mult imaginea spitalelor din Capitală. Nu poți să faci o impresie în urma unei vizite la un spital despre tot sistemul de sănătate. Ceea ce ține de lift, eu nu sunt de acord, pentru că aceste lifturi sunt de când a fost construit spitalul și ele țin foarte mult de securitatea pacienților”, a adăugat Moldovanu. 

Referitor la problema bahilelor șeful de la Sănătate a spus că această problemă este mai veche și recunoaște că spitalele trebuie să asigure cu bahile, iar achiziționarea acestora de către vizitatori este una ilegală. 

De cealaltă parte primarul interimar Silvia Radu a venit cu precizări, spunând că directorul spitalului i-a spus că este o tradiție ca să fie făcute mese atunci când se face vreo deschidere oficială. Edilul a citit și un mesaj care ar fi venit din partea angajat medical de la spitalul nr. 1 din Capitală. 

„În calitate de medic internist cu vechimea în muncă de peste 30 de ani, vreau să vă comunic că, în ziua când ați găsit administrația spitalului luând masa în timpul orelor de muncă, noi, medicii, nu reușeam să facem față lucrurilor, pentru că toți medicii au fost scoși la masovka, (n. red.: mulțime adunată la un eveniment) domnului Moldovanu, timp de două ore. Mi se creează impresia că administrației îi este în cot de viața oamenilor care pot în orice moment deceda. Practica meselor festive după inaugurări este una veche”, a spus Silvia Radu. 

La rândul său, Moldovanu spune că nu a fost nicio deschidere oficială și niciun fel de masovkă, ci a fost prezentat un raport de activitate a spitalului nr. 1. 

„După prezentarea acestui raport, era ora 12:00 și ... Dumneavoastră ați avut o reacție tendențioasă”, a spus Moldovanu.

Amintim că primarul interimar Silvia Radu a cerut azi demisia şefului Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu. Edilul a menţionat în şedinţa Primăriei că săptămâna trecută a efectuat o vizită inopinată la Spitalul nr. 1 din capitală şi l-a surprins pe Moldovanu benchetuind alături de directorul instituţiei şi şeful fracţiunii Partidului Liberal din cadrul Consiliului Municipal, Ion Ceban. Radu a accentuat că lucrurile aveau loc „în plin program de lucru şi în incinta unei instituţii publice".

Primarul general interimar Silvia Radu a dispus săptămâna trecută efectuarea unei anchete de serviciu privind activitatea economico-financiară a Direcției Sănătate, în anii 2017-2018. Ancheta de serviciu urmează să fie realizată în perioada 2 – 15 februarie 2018, iar șeful Direcţiei Sănătăţii, Mihai Moldovanu, va prezenta grupului de lucru informaţia solicitată şi materialele necesare.

--------------------- Această dispoziție vine după ce primarul interimar a mers săptămâna trecută într-o vizită inopinată la spitalul Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Capitală și a fost bulversată să vadă că acolo se desfășura un banchet în desfășurare. Printre cei prezenți acolo era liderul fracțiunii PL, Ion Cebanu, și șeful direcției Sănătate, Mihai Moldovanu. Silvia Radu le-ar fi oprit cheful „stropit" și cu alcool, întrucât acesta se desfășura în incinta unei instituții publice și în plin program de lucru.

Ulterior, liberalii au acuzat-o pe Silvia Radu de răzbunare. Într-un comunicat de presă, reprezentanții PL spuneau că, drept răzbunare pentru conferința de presă susținută vineri de consilierul Ion Cebanu, Silvia Radu a făcut în graba o comisie care sa verifice „randamentul" celor 8 ore de muncă la direcția Sănătate a Consiliului Municipal.