Primarul interimar Silvia Radu a cerut demisia şefului Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu. Edilul a menţionat în şedinţa de azi a Primăriei că săptămâna trecută a efectuat o vizită inopinată la Spitalul nr. 1 din capitală şi l-a suprins pe Moldovanu benchetuind alături de directorul instituţiei şi şeful fracţiunii Partidului Liberal din cadrul Consiliului Municipal, Ion Ceban. Radu a accentuat că lucrurile aveau loc "în plin program de lucru şi în incinta unei instituţii publice".

„Atunci când am venit la spitalul nr.1 săptămâna trecută și am sunat atât la director, nu mi se răspundea la telefon. Dumnealor probabil erau ocupați și făceau planuri, la masă, cum să cheltuie mai departe banii publici cu reprezentantul liberalilor din Consiliul Municipal Chișinău”, a declarat primarul interimar, rugându-l pe Moldovanu să de-a dovadă de bărbăție și să-și prezinte demisia 

Silvia Radu a spus că a mers personal la spitalul nr. 1, pentru că a priit mai multe plângeri atât din partea pacienților, cât și cea a medicilor. 

„Nici nu am cuvinte cum aș putea numi ceea ce se întâmplă acolo. Eu cred că este o crimă morală, fiindcă copii nou-născuți erau lăsați să fie scoși afară și să fie mutați dintr-un bloc în altul. Nu înțeleg de ce s-a făcut reparație în cabinetul directorului și nu în secțiile din spital. De ce la un alt spital a fost schimbat liftul și nu s-a pus accent pentru a face alte lucruri. Mi s-a spus că acest lift costă 1 000 000 de lei, pe când alte surse mi-au comunicat că acesta costă maxim 15 mii de dolari”, a adăugat edilul. 

Primarul a mai spus că nu înțelege de ce oamenii trebuie să cumpere bahile: „Și eu am plătit pentru aceste bahile și am văzut că nu primești bon de plată pentru aceste bahile”. 

„Biroul luxos al directorului a fost o prioritate față de toaletele din spital. Eu cred că este incorect să-ți faci birou tu și să nu asiguri condiții celor care au nevoie. Încă anul trecut am avut ședință la Direcția sănătății și l-am preîntâmpinat pe domnul Moldovanu că nu cheltuieşte corect banii, că nu stabilește corect prioritățile. Cred că toți ați tras concluziile. Cred că ar fi un gest de bărbăție și onoare ca să-mi fie prezentată demisia astăzi”, a declarat Radu.

--------------------------- Primarul general interimar Silvia Radu a dispus săptămâna trecută efectuarea unei anchete de serviciu privind activitatea economico-financiară a Direcției Sănătate, în anii 2017-2018. Ancheta de serviciu urmează să fie realizată în perioada 2 – 15 februarie 2018, iar șeful Direcţiei Sănătăţii, Mihai Moldovanu, va prezenta grupului de lucru informaţia solicitată şi materialele necesare. 

Potrivit unor surse medicale, această dispoziție vine după ce primarul interimar a mers săptămâna trecută într-o vizită inopinată la spitalul Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Capitală și a fost bulversată să vadă că acolo se desfășura un adevărat banchet la care participau angajați ai spitalului dar și alți invitați „de onoare”.

Silvia Radu a intrat în spital, s-a dus direct în biroul directorului, unde... surpriză: a găsit un banchet în desfășurare. Printre cei prezenți acolo era liderul fracțiunii PL, Ion Cebanu, și șeful direcției Sănătate, Mihai Moldoveanu. Silvia Radu le-ar fi oprit cheful „stropit” și cu alcool, întrucât acesta se desfășura în incinta unei instituții publice și în plin program de lucru.

--------------------- Ulterior, liberalii au acuzat-o pe Silvia Radu de răzbunare. Într-un comunicat de presă, reprezentanții PL spuneau că, drept răzbunare pentru conferința de presă susținută vineri de consilierul Ion Cebanu, Silvia Radu a făcut în graba o comisie care sa verifice „randamentul" celor 8 ore de muncă la direcția Sănătate a Consiliului Municipal.