Redacția Deschide.MD a aflat ieri de la surse medicale că zilele trecute, Silvia Radu a făcut săptămâna aceasta un control inopinat la spitalul Municipal Numărul 1. Primărița a mers încolo fără să anunțe conducerea spitalului. Aceasta a vizitat câteva secții, a făcut o inspecție în mai multe corpuri ale clădirii și chiar în subsolul spitalului.

Ce s-a întâmplat înainte de controlul propriu-zis?

Surse medicale ne-au dezvăluit că Silvia Radu a intrat în spital, s-a dus direct în biroul directorului, unde...surpriză, a găsit un banchet în desfășurare. Printre cei prezenți acolo era liderul fracțiunii PL, Ion Cebanu și șeful direcției Sănătate, Mihai Moldoveanu. Silvia Radu le-ar fi oprit cheful „stropit” și cu alcool, întrucât acesta se desfășura în incinta unei instituții publice și în plin program de lucru.

Aceleași surse ne-au declarat că directorul spitalului face destul de des astfel de mese, acesta fiind un obicei în instituție.

Ion Cebanu: Nu era niciun chef, luam prânzul după o ședință

Contactat telefonic, consilierul PL Ion Cebanu a declarat pentru Deschide.MD că nu era vorba despre un chef, ci pur și simplu se lua masa. El și-a exprimat regretul că Silvia Radu a transformat acest eveniment în unul politic și vrea să facă show pe marginea lui. Totuși, Cebanu nu a negat consumul de alcool la evenimentul cu pricina, considerându-l aproape firesc. 

„- Eu sunt membru al Consiliului de Administrare. După ședința Consiliului, care a început la ora 10:00 și  s-a terminat la 12 și ceva, am mers în cabinet la director ca să luăm masa. Atât.

- E o regulă să se ia masa în biroul directorului, după ședința Consiliului?

- Nu e o regulă, dar nici nu e ceva ieșit din comun. Și nu a fost mare banchet acolo. Au fost membrii Consiliului de Administrare. 

-  A fost și alcool la masă?

- Ce fel de alcool? Nu v-ar interesa mai bine salariul Doamnei Radu de 400 de mii de lei de la Moldova Gaz? Ce întrebări sunt astea: am luat, nu am luat alcool în timpul mesei. Mie îmi pare că acestea sunt niște provocări. Eu nu ascund nimic, nu ascund că după ședința CA ne-a invitat directorul ca să luăm masa. Punct. Ceea ce zice doamna Radu că a venit și a găsit banchet, este o minciună. Ea a venit, a dat busna acolo, nici nu s-a salutat, a început să facă show acolo. Maaare banchet. Ce vrea, să nu mai luăm masa? Ok, nu vom mai lua masa....

- Totuși, sursele ne spun că astfel de evenimente sunt tradiții și că ar fi fost și alcool la masă.

- Da scrie undeva că în ora mesei nu e voie să bei un pic de alcool? Eram beți pe acolo, ne tăvăleam pe jos, sau ce? Aveți vreo probă? Poate ne întrebați ce era pe masă.

- Vă întreb...

- Era mâncare!

-- Vom aminti că vineri, Primarul general interimar Silvia Radu a dispus efectuarea unei anchete de serviciu privind activitatea economico-financiară a Direcției Sănătate, în anii 2017-2018. Ancheta de serviciu urmează să fie realizată în perioada 2 – 15 februarie 2018, iar șeful Direcţiei Sănătăţii, Mihai Moldovanu, va prezenta grupului de lucru informaţia solicitată şi materialele necesare. Astăzi, liberalii au emis un comunicat de presă, în care spun că ancheta a fost pornită, drept răzbunare, după conferința de presă susținută vineri de consilierul Ion Cebanu.