Conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni au semnat astăzi, 2 februarie, un contract de parteneriat privind desfășurarea celei de-a III-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest-Chișinău. Evenimentul urmează să se desfășoare în perioada 29 august – 2 septembrie 2018.

Contractul de parteneriat a fost semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brînzea.

În baza parteneriatului semnat, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va sprijini desfășurarea Salonului Internațional de Carte Bookfest-Chișinău, ediția 2018, alături de Asociația Editorilor din România, Institutul Cultural Român și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă emis de MECC.

Salonul Internațional de Carte Bookfest-Chișinău este un eveniment cultural și comercial ce reunește anual edituri, distribuitori de carte, instituții și asociații de cultură etc., și contribuie la promovarea culturii române, prin favorizarea accesului la o bogată ofertă editorială.

 Totodată, în cadrul evenimentului de astăzi au fost punctate principalele proiecte care vor fi realizate în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” și care au drept scop promovarea culturii şi valorilor româneşti în Republica Moldova. Astfel, printre obiectivele evidențiate, se numără continuarea programului de mobilitate în domeniul culturii, prin organizarea unor tabere tematice pentru studenți, muzeografi, bibliotecari și meșteri populari, dar și organizarea în comun a conferințelor științifice internaționale.

S-a discutat, de asemenea, și despre donațiile de cărți în limba română, pe care Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” le va oferi pentru premierea elevilor din Republica Moldova, care vor obține rezultate remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale.