Ce sunt datele cu caracter personal? Știm oare că furnizăm date personale atunci când cumpărăm online, când obținem un card de fidelitate sau când ne creăm cont pe site-urile de socializare?

Ziua Protecţiei Datelor cu Caracter Personal este un eveniment marcat anual de către comunitatea internaţională în scopul promovării dreptului la viaţă privată şi la protecţia datelor personale. 

Dacă ești abonat Moldcell, poți fi sigur că datele tale personale sunt protejate cu deosebită grijă și atenție în baza unor proceduri și politici riguroase. Facem tot posibilul pentru a implementa măsuri de securitate care să asigure un nivel adecvat de protejare a datelor clienților, să prevină și să detecteze orice divulgare a datelor personale părților terțe. Asigurăm prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu cerințele de afaceri și cele legale, pe întreaga durată a ciclului de viață al datelor, de la colectarea acestora până la trecerea în anonimat sau ștergerea lor. Poți avea încredere în noi!

În același timp, poți proteja datele tale personale dacă respecți următoarele recomandări simple:

  1. Protejează dispozitivul printrun PIN/parolă pentru deblocare;
  2. Nu divulga nimănui parola ta. Utilizează diferite parole pentru diferite conturi și nu uita să le reînnoiești;
  3. Actualizează softurile și aplicațiile, inclusiv antivirusul;
  4. Împărtășește datele tale cu precauție (fie online, fie offline). Ai grijă ce postezi și cui împărtășești date despre tine. Odată ce ai postat informaţia online, nu o poți lua înapoi. Ar putea fi citită de o audiență mai mare;
  5. Verifică setările de confidențialitate;
  6. Cunoaste-ți drepturile. Ai dreptul la informație, acces, intervenție asupra datelor tale personale, etc.

Fii responsabil pentru datele tale și ale familiei tale!