Serviciul Voluntar de Ambulanță ( SVA ) Iași va ajunge și în R. Moldova. În planurile organizației se află deschiderea unei filiale la Chișinău, cu posibilitatea oferirii de servicii medicale pe tot teritoriul R. Moldova.

Directorul General al Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, Marius Grațian-Benchea, ne-a spus că, în primă fază, este preconizată promovarea masivă a necesității donării de sânge, promovare care va avea loc pe întreg teritoriul R. Moldova.

Vom organiza și cursuri de prim-ajutor în școli și nu numai. Vrem să antrenăm un număr cât mai mare de oameni, care să învețe cum, la nevoie, să acorde primul-ajutor”, ne-a precizat Marius Grațian-Benchea.

Conform celor afirmate de Marius Grațian-Benchea, punctul culminant al activității SVA la Chișinău se preconizează a fi punerea în circulație a 5 ambulanțe cu personal specializat, care vor oferi servicii medicale private de urgență în fază prespitalicească cu personal calificat.

Directorul General al SVA Iași ne-a mai precizat că „activitatea este în mare măsură bazată pe voluntariat, specificându-ne că deja se recrutează persoane din R. Moldova interesate de participa și a căpăta experiență în domeniul medical.”

Cei care vor să își aducă contribuția la dezvoltarea în Chișinău a acestui tip de servicii medicale și vor să fie parte a echipei Serviciului Voluntar de Ambulanță, o pot face depunând o cerere de înscriere aici.

Fondat în 2017, Serviciul Voluntar de Ambulanță din Iași este singura organizație non guvernamentală din România care asigură servicii medicale private de urgență în fază prespitalicească cu personal calificat, în regim de voluntariat contribuind astfel la reducerea timpului de așteptare pentru un transfer între spitale, cu ambulanțele proprii, dar și de externare a unui pacient care necesită transport medical asistat sau neasistat.