Orașul Strășeni continuă proiectul de iluminare a străzilor. Astfel, în oraș se lucrează intens pentru instalarea pilonilor şi a becurilor led care vor lumina străzile localității.

Străzile care vor fi iluminate pe timp de noapte în această etapă sunt: Petru Rareş, Grigore Ureche, Valeriu Cupcea, Mitropolitul Varlaam, Frunze, sectorul cu blocuri multietajate din străzile G. Muzicescu și Ştefan cel Mare.

Potrivit autorităților locale, valoarea proiectului se estimează la circa 2,5 milioane de lei, iar lucrările sunt efectuate de compania „EMCOM E&E” SRL. Conform Planului de dezvoltare social-economică, pentru anul 2018, următoarele lucrări vor fi executate în satul Făgureni, care va fi iluminat în întregime.

Amintim că în luna iulie a anului trecut, peste 4,3 kilometri a cinci străzi principale ale localităţii au fost iluminate pe timp de noapte. Lucrările de instalare a pilonilor şi a becurilor led au durat doar două săptămâni. Această realizare a fost posibilă graţie implicării localnicilor și autorităţilor locale, precum şi a unui grant oferit de Uniunea Europeană.