Vocile unioniste au început să se audă, din ce în ce mai des, inclusiv la nivelul Parlamentului European. Unul dintre cei care își doresc Unirea României cu Republica Moldova este și europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Într-un interviu acordat postului 10TV, demnitarul român și-a expus poziția vis-a-vis de dezideratul Unirii.

Eu mi-aș dori, în ce privește Republica Moldova, ca acest proiect ( de țară al României - nota.red ) să cuprindă Unirea cu Republica Moldova”, a spus Marian-Jean Marinescu.

Europarlamentarul român a reiterat ceea ce multe voci oficiale și nu numai au afirmat de multe ori: „Cea mai simplă cale ca Republica Moldova să ajungă în Uniunea Europeană este Unirea cu România”, a precizat Marian-Jean Marinescu.

Să spunem foarte clar ce vrem în viitorul apropiat, nu foarte îndepărtat. ceea ce, în mod normal, ar trebui să fie această Unire cu România”, a mai precizat europarlamentarul.

Marian-Jean Marinescu este vicepreședintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European și este cel care, la nivelul PPE și PE, a condus procesul de ridicare a vizelor pt R. Moldova.

Amintim că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, atunci când toate provinciile istorice locuite de români s-au regăsit într-un singur stat.