Distracție extrem de periculoasă. Un taximetrist s-a aventurat cu mașina pe lacul înghețat, făcând virajuri printre pescarii aflați acolo. Martorul care a filmat momentul spune că s-a întâmplat ieri dimineață. Specialiștii ne atenționează însă nici să nu îndrăznim să pășim pe gheață pentru că în unele locuri este prea fragilă.

Bărbatul care ne-a trimis imaginile spune că se afla la pescuit pe un iaz nu departe de satul Tipala, Ialoveni, aflat în apropiere de șosea. Era duminică în jurul orei 10.00, spune acesta.

MARTOR: "Taximetristul era cu un copil pe care l-a lăsat pe mal și apoi s-a dus pe gheață."

În imagini se vede că pe gheață se află mai mulți pescari, dar niciunul nu aleargă spre mal. Unii încearcă să-i explice ceva.

MARTOR: "Toți s-au speriat, se temeau să se apropie de mașînă pentru că nu se știe dacă se rupe gheață."

Taximetristul ar fi avut și un pasager în mașînă, mai povestește bărbatul. Nebunia a durat în jur de 20 de minute.

MARTOR: "Eu am încetat să filmez, dar el a continuat să se rotească pe gheață."

Din fericire pentru toți, aventură inconștiență s-a încheiat fără victime.

MARTOR: "Cineva a sunat la poliție? Nu a sunat nimeni."

Am încercat să obținem o reacție de la compania de taxi care operează cu această mașînă, dar deocamdată nu am primit un răspuns. Între timp meteorologii mențîn avertizarea cod galben, valabilă până pe 31 ianuarie, care spune că în această perioada se intensifica formarea gheții, dar stratul este fragil și periculos.

În unele locuri această se poate rupe chiar dacă o singură persoană calcă pe ea. Specialiștii atenționează părinții să nu-și lase copiii pe lacurile înghețate, iar pescarii să fie prudenți.

Sursa: Protv.md