O delegație din cadrul Direcției Salvatori și Pompieri din stânga Nistrului a vizitat astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. În cadrul ședinței s-a discutat despre oportunitatea unor intervenții comune în lichidarea incendiilor, dar și participarea în aplicații organizate pentru îmbunătățirea capacităților de intervenție.

La întrunire a mai participat Ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger, dar și adjunctul misiunii Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, Alexandra Gaunt.

Conducerea IGSU le-a vorbit colegilor din stânga Nistrului despre activitatea salvatorilor și pompierilor și i-a îndemnat să conlucreze în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc apărute pe ambele maluri ale Nistrului. 

Totodată, transnistrenii au beneficiat de tehnică și echipament de intervenție în urma donației oferite de Operațiunea „Florian” din Marea Britanie. În acest context, oficialii misiunilor diplomatice la Chișinău i-au îndemnat pe salvatorii din stânga Nistrului să participe în realizarea unor proiecte europene menite să prevină și să lichideze situațiile de risc, pentru a beneficia și pe viitor de sprijinul delegațiilor străine.

La final, reprezentanții Direcției Salvatori și pompieri din stânga Nistrului au vizitat Centrul Operațional de Dirijare în situații excepționale și Școala Securității. În ambele subdiviziuni, colegii transnistreni au avut parte de informații utile cu referirea la activitatea de prevenire și lichidare a situațiilor excepționale.