Fostul președinte al României a criticat dur PSRM, la întâlnirea pe care a avut-o cu locuitorii orașului Nisporeni. Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale s-a întrebat retoric asupra credibilității pe care R. Moldova o are în drumul spre Occident cu un partid și președinte care vrea sub pălăria Moscovei.

Mai mult decât atât, Traian Băsescu numește „ticăloși” o parte a oamenilor politici din R. Moldova.

În R. Moldova sunt o serie de oameni politici ticăloși, fără niciun fel de scrupule”, a spus fostul președinte al României, dând exemplu perioada grea de tranziție din România, țară care, după semnarea Acodrului de Asociere cu UE, a fost pusă în fața competitivității produselor din Occident.

Astfel, conform celor spuse de Traian Băsescu, România a fost nevoită să își închidă fabricile nerentabile și necompetitive construite în perioada comunistă, ceea ce a dus la un dezastru economic. „Dar nu s-a găsit niciun partid ticălos care să spună că trebuie să mergem înapoi sub umbrela URSS, pentru că ne era bine”, a punctat Traian Băsescu.

Din păcate, în R. Moldova s-au găsit ( partide ticăloase - n red ). S-au găsit comuniștii, s-au găsit socialiștii lui Dodon, care exploatează nemulțumirile ca să îndrepte R. Moldova spre Moscova.”, a precizat fostul președinte al României. 

Opinând că doar printr-un proces economic dureros poate fi creată o economie care să îmbunătățească viața oamenilor, Traian Băsescu a accentuat că „Lipsa de moralitate a acestor oameni ( politicienii care vor spre Rusia - nota.red ) este cea care îi condamnă”.

ppAmintim că azi, Traian Băsescu a avut o întâlnire cu locuitorii din Nisporeni, care i-au făcut o primire entuziastă fostului președinte al României.