Primarul General Interimar, Silvia Radu, anunță că acum două zile, în timpul orelor de program, atunci când ea era la muncă, la Primărie, jurnaliștii de la TV8 s-au dus la ea acasă, unde era doar fetița ei. În continuare, edilul spune că reporterii au sunat la ușă și, văzând că le-a raspuns copilul, ar fi început să își facă materialul lor. „Au interogat copilul, au stat să îi pună întrebări despre viața noastră”, afirmă Radu.

Domnilor jurnaliști, eu mi-am asumat din prima zi de mandat că voi fi o țintă pentru presă. Mi-am asumat faptul că vor fi multe materiale care vor încerca să mă prezinte într-o imagine negativă. Ce ați făcut voi ieri este intolerabil. Se numește hărțuire. Nu puteți veni la mine acasă și să îmi interogați copilul când știți bine că sunt plecată. Ați încălcat orice normă deontologică, ați încălcat orice normă de bun-simț. Nicăieri în lumea civilizată nu se practică astfel de tip de jurnalism. Vreți să fiți formatori de opinie, vreți ca oamenii să aibă încredere în informațiile prezentate de voi, dar vă pretați la cele mai urâte manevre. Să vă fie rușine”, scrie Silvia Radu pe facebook. 

Primarul General Interimar spune că nu a vrut să vorbească ieri despre acest lucru, pentru a nu pune o pată pe evenimentul de la Iași. 

Contactată de reporterii Deschide.MD, redactorul TV8, Olesea Cember, a ne-a spus că instituția va publica în scurt timp o reacție pe pagina lor de Facebook. 

(UPDATE 12:30) Redacția de știri a postului de televiziune TV8 își exprimă regretul față de reacția acuzatoare a primarului interimar al Capitalei, Silvia Radu, față de reporterii săi. Instituția afirmă în reacția publicată pe site-ul lor că „în spiritul normelor jurnalistice și a interesului public, apărut în contextul în care la mai bine de o săptămână de la ninsori străzile Chișinău sunt impracticabile și periculoase pentru pietoni, echipa de filmare a postului TV a realizat un reportaj de lângă locuințele primelor persoane în stat și a edilului Capitalei (materialul poate fi văzut AICI). Respectând normele deontologice, reporterul a sunat la poarta casei primarului pentru a solicita o opinie. Ținând cont de faptul că acasă se afla doar copilul minor al doamnei Silvia Radu, reporterul a întrebat copilul dacă este cineva din maturi fără a plasa în reportaj imagini cu minora. Regretăm că primarul consideră că realizarea unui reportaj despre ghețușul din fața casei sale și o discuție scurtă dintre reporter și fiica sa drept o hărțuire și intimidare”.