Trupul neînsuflețit al colonelului Vitalie Zara a fost adus ieri în ţară. Sicriul a ajuns cu o aeronavă ucraineană pe Aeroportul Internaţional Chişinău, unde a fost așteptat de prieteni şi colegi. Acum, colonelul în rezervă Vitalie Zara este petrecut pe ultimul drum spre cimitirul din satul Budăi, raionul Teleneşti.

Colonelul Zara a fost întâmpinat cu onoruri militare, iar un sobor de preoți a ținut o slujbă religioasă.

Toţi cei care au dorit să-şi ia rămas bun de la colonelul Zara au fost aşteptaţi astăzi la sediul Centrului de Cultură şi Istorie Militară.

----------------------- Amintim că, pe 18 ianuarie, a decedat observatorul moldovean la Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE din Ucraina, Vitalie Zara.

Serviciul de presă al Misiunii a declarat pentru presa ucraineană că Vitalie Zara a murit într-un accident în timp ce se deplasa cu un taxi la locul de muncă.

Vitalie Zara, participant la războiul de pe Nistru din 1992, fost comandant al Batalionului cu Destinaţie Specială “Fulger” al Armatei Naţionale.

A participat la numeroase exerciţii naţionale şi internaţionale şi a fost observator militar în misiune de menţinere a păcii cu mandat ONU, unde a purtat cu onoare drapelul Republicii Moldova.