Către ora 12:00, 181 de localităţi din Republica Moldova mai rămâneau fără curent electric. Dar această statistică a început deja să cunoască o dinamică pozitivă.

Situaţia privind realimentarea cu energie electrică a localităţilor afectate de intemperie s-a îmbunătăţit aseară, când, în urma eforturilor depuse de întreprindere, s-a reuşit reconectarea a 127 localităţi din totalul de 293 - numărul maxim, constatat la ora 14.00, când deconectările se produceau masiv în reţelele Red Union Fenosa, dar şi în unele instalaţii de sistem ale Î.S. Moldelectrica şi Dnestr Energo.

Pentru moment, rămâne dificil accesul la instalaţiile electrice în unele localități din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi și Cimișlia. Gas Natural Fenosa este în continuă colaborare cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale și autoritățile publice locale, în persoana consiliilor raionale şi a primăriilor. Gas Natural Fenosa în Moldova apreciază mult efortul depus de aceste echipe în condiţii dificile, cu scopul de a restabili cât mai curând posibil - şi în condiţii sigure - furnizarea energiei electrice în zonele afectate.

Compania şi-a făcut publice previziunile privind realimentarea consumatorilor în rețelele de tensiune medie: lucrările vor fi finalizate în întregime până la sfârșitul zilei de astăzi. De menționat că faptul poate varia în dependență de accesul la instalațiile din teren, precum și alte circumstanțe tehnice care pot interveni.

„Atragem atenția asupra numărului mare de rupturi de conductoare – 280 înregistrate la această oră, din care 227 au fost deja localizate. În acest context, reiterăm necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate de către persoane în raport cu instalaţiile electrice”, se mai spune în comunicatul Gas Natural Fenosa.