Un cetățean al Republicii Moldova a pornit în Franța cu documente și bani falși, dar a fost oprit la frontiera română. Tânărul de 23 de ani le-a spus polițiștilor români că banii falși provin din vânzarea unei mașini.

Într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră române se spune că cetăţeanul din Republica Moldova deţinea două bancnote de câte 100 de euro, o carte de identitate și un permis de conducere, toate false.

„Acum două zile, în jurul orei 19.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul din Republica Moldova Ioan C., în vârstă de 23 ani, pasager într-un autocar înmatriculat în România, care efectua o cursă pe direcția Republica Moldova - Franţa. Deoarece poliţistul de frontieră a avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente ori înscrisuri false sau falsificate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care s-au descoperit o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, precum şi 2 bancnote de 100 de euro, toate prezentând suspiciuni de falsificare.

În urma verificărilor specifice efectuate cu aparatura din dotare, a rezultat că nici documentele şi nici bancnotele nu prezintă elementele de siguranţă ale unora autentice, fiind false.

Tânărul a declarat că intenţiona să se folosească de documentele false pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă pe teritoriul Franţei. Pentru atingerea scopului propus, acesta a procurat documentele de la un conaţional, plătind suma de 400 de euro. Cu privire la bancnote, Ioan C. a adăugat că a intrat în posesia lor în urma vânzării unui autoturism, în luna decembrie a anului trecut şi, deşi şi-a dat seama că sunt false, s-a hotărât să le păstreze.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi falsificarea de monede.”