Peste 14 mii de elevi au rămas azi acasă, iar peste 7000 nu au putut ajunge la școală din cauză că 144 de microbuze școlare și-au anulat rutele.. 113 instituții de învățământ din țară și-au sistat activitatea din cauza ninsorii. Printre acestea se află 58 de grădinițe din 4 raioane și 55 de instituții de învățământ secundar general din 21 raioane.

Din cele 8 instituţii din stânga Nistrului, subordonate Ministerului Educației Culturii și Cercetării, doar Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare" din Grigoriopol s-a închis astăzi din cauza ninsorii, iar 146 elevi au stat astăzi acasă. 

La fel, 58 de grădinițe din 4 raioane, Teleneşti (38), Leova (5), Glodeni (3), Hânceşti  (11), și-au sistat astăzi activitatea.

În 14 raioane, inclusiv municipiile Bălți și Chișinău, au funcționat în regim normal toate instituțiile de învățământ general, se arată într-un comunicat de presă emis de MECC. 

Totodată, în șase instituții de învățământ profesional tehnic a lipsit astăzi curentul electric, iar la Școala Profesională din Vulcănești, din cauza lipsei de încălzire, orele au fost scurtate.