Jurnalista rusă de la canalul de televiziune NTV, Irada Zeynalova, care nu a putut intra pe data 16 ianuarie în Republica Moldova, a reușit să intre în țară noaptea trecută, în baza invitației oficiale de la președintele Igor Dodon

Informația în cauză a fost confirmată de către purtătoare de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

„A sosit noaptea trecută la ora 00:40 cu cursa Chișinău – Moscova. Avea invitația chiar de la președinte, toate documentele de călătorie în ordine și-a putut justifica scopul călătoriei și, evident, a intrat în Republica Moldova fără nicio problemă”, ne-a declarat Raisa Novițchi.

 DESCHIDE.MD a scris că Irada Zeynalova a făcut în seara de 16 ianuarie anul curent cale întoarsă la Moscova, de pe aeroportul Internațional Chișinău. Sursele Deschide.MD spun că Poliția de Frontieră i-ar fi interzis jurnalistei ruse intrarea pe teritoriul R. Moldova. Din informațiile preliminare, aceasta urma să ajungă la Președinție, unde avea programată o întâlnire, inclusiv cu Igor Dodon. Totuși, Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat pentru Agora că aceasta nu a putut prezenta niciun act care să confirme că are stabilite mai multe întrevederi cu oficiali din țara noastră.

Dodon a calificat drept un pas ostil dialogului şi colaborării cu "partenerul strategic" Rusia interzicerea accesului în Republica Moldova pentru prezentatoarea principalului buletin de știri de la postul NTV, Irada Zeynalova. Şeful statului a precizat cu această ocazie că a invitat-o oficial pentru a-i oferi un interviu.