UPDATE (17:00) Ninsoarea a cauzat și blocarea drumului de acces spre postul vamal intern de control ”Hîrbovăț”, fiind afectată porțiunea de drum dintre mun. Bender și loc. Bulboaca.

În continuare, rămâne sistată activitatea a șapte posturi vamale:  ”Basarabeasca”, ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Săiți”, ”Mirnoe”,  ”Cișmichioi” și ”Molovata”. 

UPDATE (11:00) Poliția de Frontieră anunță că din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au condiționat întreruperea curentului electric pe partea ucraineană, mai multe puncte de trecere din sudul țării și-au sistat activitatea. Este vorba de punctele: Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț; Ceadîr-lunga-Novîie-Traianî; Mirnoe-Tabaki; Etulia - Nagornoe.

(Update ora 11:00) Postul vamal ”Giurgiulești 2” și-a reluat activitatea după ce autoritățile ucrainene au reușit remedierea avariei produse și reconectarea postului vamal ”Reni” (Ucraina) la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Restricții de circulație au apărut și prin postul vamal ”Săiți”, motivul fiind traseul înzăpezit de pe teritoriul Ucrainei.

Două puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și Ucraina sunt închise din motiv că la posturile ucrainene nu este curent electric.

Despre acest lucru anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă. Autoritățile spun că în această dimineață, de la ora 06:30, din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, două puncte de trecere Giurgiulești-Reni și Ceadâr-Lunga - Maloiaroslaveț și-au sistat activitatea. În continuare Poliția de frontieră recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate, să opteze pentru altele aflate în proximitate.