Trupele ruse de ocupație din Transnistria au desfășurat un nou exercițiu cu aruncătoare de grenade, informează Districtul Militar Vest din cadrul Ministerului rus al Apărării.

La exercițiu au participat peste 50 de militari ruși. Aceștia au simulat un atac cu aruncătoare de grenade asupra vehiculelor blindate inamice.

Totodată, militarii ruși au fost învățați cum să aleagă locul de tragere, folosind fortificațiile pentru apărare.

Amintim că ieri, trupele ruse de ocupație din Transnistria au desfășurat exerciții de unificare a grupelor militare pentru luptă în comun.

Trupele ruse din stânga Nistrului au început în forță anul 2018. Recent, în cadrul Grupului Operativ al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, au avut loc competiții de tragere cu pistolul Makarov. 

La data de 15 ianuarie, rușii au desfășurat un exercițiu de antrenament privind manipularea complexelor de rachete antitanc dirijate semiautomat.

Tot la începutul acestui an, Grupului Operativ al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova a reușit să efectueze exerciţii de cercetare şi recunoaștere radiologică, chimică și biologică (RCB).

Și geniștii din Grupul Operativ al Trupelor Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova au desfăşurat exerciţiul la pregătirea specială.

De asemenea, expertul a constatat că trupele ruse de ocupație în 2016 au desfășurat 48 de exerciții, iar în anul 2017 acestea au crescut de câteva ori, fiind 150 la număr.