Un ofiţer de investigaţii de la Inspectoratul de Poliție Râşcani a fost reținut aseară de DGT „Nord" a CNA şi procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență şi ăşi va petrece următoarele 72 de ore în izolator, este menționat într-un comunicat al CNA.

Potrivit materialelor anchetei, pe parcursul anului trecut, polițistul ar fi primit mai multe sume bani, sub pretextul că are influență asupra procurorilor și judecătorilor, ca aceştia să emită decizii favorabile într-un dosar.

Inițial era vorba despre 4 000 de lei pentru a determina un procuror din cadrul Procuraturii raionului Soroca să nu atace cu recurs o încheiere de judecată. Alți 200 de euro ar fi fost pretinși pentru a influența magistrații de la Curtea de Apel Bălți. În fine, 250 de euro, suplimentar, pentru ca cei din urmă să respingă recursul procurorului.

În după-amiaza zilei de ieri, polițistul a primit ultima tranșă de 250 de euro, transmişi sub controlul CNA, omul legii fiind prins în flagrant delict. Pe numele bănuitului a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 326 - traficul de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 7 ani de puşcărie sau o amendă de până la 300 000 de lei, se mai spune în comunicat.

Operaţiunea de reţinere a fost sprijinită de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI, iar cazul se investighează sub conducerea Serviciului "Nord" al Procuraturii Anticorupție.