UPDATE (10:30) Ședința de judecată care urma să aibă loc astăzi în dosarul lui Chiril lucinschi a fost amânată pe motiv că fostul deputat este internat în spital. Dar procurorul care instrumentează cazul a declarat presei că nu au fost prezentate niciun fel de dovezi că învinuitul a fost internat în spital.

-------------

„Eu sper că la ședința următoare vor fi prezentate dovezi că a fost internat în spital. Eu sper că nu este o modalitate de a tergiversa examinarea dosarului în instanță”, a declarat procurorul.

Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost internat în spital, urmând ca avocații să ceară amânarea ședinței de judecată care urmează să aibă loc astăzi în dosarul fostului legiuitor PLDM.

Contactat de Deschide.MD, avocatul Gheorghe Ulianovschi a declarat că clientul său a fost internat la spital. Prin urmare, apărătorii vor cere ca ședința de astăzi să fie amânată pe motiv că Lucinschi nu se poate prezenta în fața magistraților. 

Procurorul Eugen Rurac a menționat că a fost anunțat azi dimineață de Chiril Lucinschi că merge la spital pentru niște investigații medicale. Ulterior, fostul deputat a revenit cu un apel și l-a informat pe procuror că a fost internat. Rurac a mai declarat că astăzi urmau să fie examinate materialele din dosar și, dacă s-ar fi reușit, urma să fie audiat și Chiril Lucinschi. 

------------------ Amintim că, pe 15 ianuarie, fostului deputat i-a fost prelungit arestul la domiciliu cu încă 30 de zile. Tot atunci a fost audiat încă o dată martorul-cheie din dosar, Ilan Shor.

Chiril Lucinschi este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorii spun că este vorba despre două episoade de spălare de bani: unul, de 440.000 de dolari, și altul, de 5.000.000 de lei.

De cealaltă parte, Lucinschi se declară nevinovat și spune că va merge până la CEDO.