Irada Zeynalova, prezentatoarea principalului buletin de știri de la postul NTV, a făcut aseară cale întoarsă la Moscova, de pe aeroportul Internațional Chișinău. Sursele Deschide.MD spun că Poliția de Frontieră i-ar fi interzis jurnalistei ruse intrarea pe teritoriul R.Moldova. Din informațiile preliminare, aceasta urma să ajungă la Președinție, unde avea programată o întâlnire inclusiv cu Igor Dodon.

UPDATE 10:30 // Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat pentru Agora că aceasta nu a putut prezenta niciun act care să confirme că are stabilite mai multe întrevederi cu oficiali din țara noastră.  

Înainte de a ajunge la NTV, Irada Zeynalova a fost prezentatoare de știri la postul public de televiziune al Federației Ruse - „Pervîi Canal”. A fost, de asemenea, șeful birourilor corespondente ale „Pervîi Canal” în Marea Britanie (Londra) și Israel (Tel Aviv), membru al Academiei de Televiziune din Rusia. Este sora mai mare a jurnalistei Svetlana Zeynalova.

În august 2014, Ucraina a inclus-o pe Irada Zeynalova în lista sancțiunilor pentru poziția ei față de războiul din estul Ucrainei și anexarea Crimeei.

Din decembrie, 2016 este căsătorită cu corespondentul militar al "Pervîi Canal", Alexander Evstigneev.