Trupele ruse de ocupație din Transnistria au desfășurat exerciții de unificare a grupelor militare pentru luptă în comun, transmite Serviciul de Presă al Districtului militar Vest din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Sursa precizează că militarii ruși se antrenează pe toate grupele de acțiuni de luptă cu inamicul. ]n zilele care urmează vor exersa unificarea grupelor la nivel de pluton, batalion și brigadă.

Aceste exerciții ar avea menirea de consolidare a capacităților de apărare, asalt, cercetare, pază și avanpost.

Trupele ruse din stânga Nistrului au început în forță anul 2018. Recent, în cadrul Grupului Operativ al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, au avut loc competiții de tragere cu pistolul Makarov. 

Ieri, 15 ianuarie, rușii au desfășurat un exercițiu de antrenament privind manipularea complexelor de rachete antitanc dirijate semiautomat.

Tot la începutul acestui an, Grupului Operativ al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova a reușit să efectueze exerciţii de cercetare şi recunoaștere radiologică, chimică și biologică (RCB).

Și geniștii din Grupul Operativ al Trupelor Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova au desfăşurat exerciţiul la pregătirea specială.

De asemenea, expertul a constatat că trupele ruse de ocupație în 2016 au desfășurat 48 de exerciții, iar în anul 2017 acestea au crescut de câteva ori, fiind 150 la număr.