Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a efectuat un control pentru a vedea, în teren, cum au acționat serviciile responsabile de curăţarea oraşului – ÎM Regia „Exdrupo” şi Regia locativ – comunală, în cazul operațiunii de deszăpezire, potrivit unui comunicat de presă de la Primărie. Tot azi, primărița a ieșit a mers la Botanica, pe strada Cuza Vodă - una dintre cele mai problematice străzi din punct de vedere al circulației pe timp de iarnă.

„Se circulă fără probleme în zonă. Totodată, am remarcat, o dată în plus, marcajul rutier de proastă calitate. Subiectul acesta persistă de peste 20 de ani în Chișinău. Vom rezolva și această problemă”, scrie Silvia Radu.  

Primăria informează locuitorii municipiului Chișinăului că în cadrul acțiunii de azi, până la această oră au fost împrăștiate pe trotuare 4 tone de sare și 2 tone de antiderapant lichid. De asemenea, pe arterele de circulaţie au fost folosite peste 210 tone de material antiderapant. 

În context, primarul interimar Silvia Radu a dispus ca forțele de intervenție să rămână în teren și să continue operațiunile de deszăpezire, pe străzile secundare, accesele în curţile blocurilor de locuinţă şi arterele către localităţile suburbane. Se va acționa în continuare cu material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului, ținând cont că la noapte vor fi temperaturi negative.

În prima jumătate a acesti zile, scriam că Chişinăul este deszăpezit de 10 autospeciale, potrivit unei dispoziții dată de primarul general interimar Silvia Radu.