Consiliul Superior al Magistraturii l-a demis astăzi pe judecătorul Iurie Obadă care l-a trimis în arest pe Andrei Brăguță.

Obadă s-a prezentat astăzi la ședința CSJ, unde a încercat să-și justifice deciziile, precizând că părinții lui Andrei Braguța nu erau de față ca să-l ia acasă, iar, în starea în care se afla, Braguța era periculos pentru propria persoană și pentru cei din jur.

„Nu am știut că suferă de o boală. Da, când l-am văzut în instanță, am văzut că nu e normal. În încheierea mea am scris că era neadecvat, lovea cu picioarele în ușă, în geamuri, era dezbrăcat. Da, era corect ca procurorul să prezinte un alt demers pentru instituirea lui la psihiatrie”, a declarat Iurie Obadă la ședința CSM.

Amintim că procurorul general Eduard Harunjen a cerut ca judecătorul Iurie Obada şi procurorul Ivan Filimon, cei care s-au ocupat de cauza penală a lui Braguţa, să fie sancţionaţi pentru că ar fi încălcat Codul de Procedură Penală.

Andrei Brăguţa a fost reţinut în data de 15 august, pentru comportament agresiv în trafic și conducerea neadecvată a automobilului, punând astfel în pericol viaţa mai multor persoane. Tânărul a decedat în data de 26 august, la spitalul penitenciarului Pruncul, fiind diagnosticat cu bronhopneumonie purulentă.