O femeie de 83 de ani a decedat în această noapte într-un incendiu care a avut loc în localitatea Cetireni, raionul Ungheni. Alta, în vârstă de 35 de ani, a fost intoxicată cu monoxid de carbon după ce a exploatat o sobă defectă.

Apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 03.52 minute. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri, care a stabilit că focul a cuprins în totalitate casa și o anexă a acesteia. În interior a fost depistat cadavrul proprietarei. 

Toate circumstanțele cazului urmează a fi investigate.

Un alt caz, care a pus viața unei persoane în pericol, a avut loc în localitatea Paustova, raionul Ocnița. Femeia, în vârstă de 35 de ani, a fost internată în spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Cazul este cercetat de organele de resort. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează că încălcarea regulilor de utilizare a surselor de încălzire poate duce la incendii de proporții și cazuri de intoxicații cu urmări fatale.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2018 în Republica Moldova au avut loc 8 incendii care au avut drept cauză exploatarea cu încălcări a regulilor antiincendiare a sobelor de încălzit.