Cunoscutul motociclist italian Valentino Rossi a fost dat în judecată de doi moldoveni - Victor Untu și Zinaida Jigan, de 62, respectiv 60 de ani - ambii rezidenți în Italia. Cei doi lucrau ca îngrijitori la vila sportivului.

Conform sport.virgilio.it, sub pretextul că imobilul va fi vândut, Valentino Rossi i-a concediat pe cei doi moldoveni.

La un an de la acel moment, vila se află tot în proprietatea sportivului italian, iar cei doi moldoveni s-au adresat judecătorului pe probleme de muncă din Pesaro pentru a primi banii pe lunile pe care nu le-au lucrat, considerând că au fost concediați ilegal, plus orele suplimentare neremunerate în cei cinci ani în care au fost angajați ca îngrijitori.

Valoarea compensațiilor pe care concetățenii noștri o cer a fost calculată în baza salariului lunar în valoare de 2.600 de euro (aproape 54 de mii de lei moldovenești) și 1.600 de euro (peste 33 de mii de lei moldovenești), bani care au fost plătiți moldovencei pentru curățenia efectuată în vilă. Orele suplimentare neplătite reprezintă 8900 de euro (aproape 184 de mii de lei moldovenești), astfel încât valoarea totală a datoriilor pe care moldovenii consideră că Valentino Rossi le are față de ei este de 114 mii de euro (2,3 milioane de lei moldovenești).

Ca răspuns, avocații motociclistului Valentino Rossi neagă faptul că moldovenii ar fi lucrat ore suplimentare.

Valentino Rossi este un pilot italian de motociclism viteză și multiplu campion mondial. Este unul dintre cei mai de succes piloți din toate timpurile, cu nouă campionate mondiale câștigate, din care șapte la clasa regină.