Numărul persoanelor fără adăpost, care se pot adăposti la Centrul pentru susținerea persoanelor fără domiciliu stabil, de pe strada Haltei, a crescut considerabil în perioada rece cu temperaturi scăzute. Despre asta anunță primăria municipiului Chișinău printr-un comunicat de presă. Asta după ce astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, găzduirea oamenilor străzii în centrul sus menționat a generat o serie de replici dintre primarul interimar Silvia Radu și șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu.

În condițiile în care capacitatea Centrului, în regim obișnuit, este de 70 de locuri, acum instituţia poate găzdui până la 120 de oameni, pentru a oferi ajutor și adăpost unui număr mai mare de persoane care vagabondează, informează primăria municipiului Chișinău. 

Zilele trecute au fost înregistrate 4 cazuri de hipotermie printre persoanele fără adăpost. Despre aceasta a informat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale șeful Direcției sănătății, Mihai Moldovanu.

Potrivit funcţionarului, în ultimele zile a crescut și numărul de solicitări la Serviciul de ambulanță, din partea persoanelor care vagabondează. „În cazul în care aceste persoane prezintă semne de îmbolnăvire, ele sunt internate în spital", a precizat șeful Direcției Sănătate.

În context, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu a solicitat o conlucrarea mai activă între serviciile municipale de profil în vederea susținerii persoanelor fără domiciliu stabil și asigurarea cu adăpost în perioada cu temperaturi scăzute.