Igor Venger, tânărul care în timpul unei petreceri într-un local din capitală și-a scos arma din buzunar și a tras de câteva ori în aer a fost amendat cu 60 de unități convenționale, echivalentul a 3000 lei. Procurorii municipali i-au clasat dosarul penal și au cerut tragerea lui la răspundere contravențională.

Procurorul-șef al municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefraț, a declarat pentru Deschide.MD că procurorii au constat lipsa elementelor de huliganism penal, și i-au atribuit doar infracțiunea de huliganism contravențional. Un element important care a favorizat decizia acuzatorilor de stat este faptul că arma acestuia nu era de foc, ci doar un pistol pneumatic. În plus, aventura tânărului nu a generat careva prejudicii materiale sau fizice celor prezenți la petrecere. 

Incidentul a avut loc în luna iulie 2017 într-un local de lux din capitală. Atunci, inconjurat de mai multe tinere care danseaza pe mese, aflat în localul mamei sale, Alla Vengher, tânărul și-a scos arma din care a tras în sus de cel puțin 10 ori.