Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, este convins că Alexandru Tănase, în noua funcție de ministrul al Justiției, va contribui la promovarea „democrației, protecției drepturilor omului şi a principiului legii în Republica Moldova”.

Într-un comentariu oferit portalului Q Magazine, președintele Comisiei de la Veneția îl felicită pe fostul preşedinte al Curţii Constituţionale pentru proaspăta sa funcție. 

„Sunt încântat să aflu că Alexandru Tănase a fost numit Ministrul Justiției Republicii Moldova. Doresc să-l felicit cu ocazia numirii în această funcție importantă. Cunoscându-l pe Alexandru Tănase de mulți ani, apreciez calitățile sale excelente de avocat constituțional. Sunt convins că el va contribui la promovarea democrației, protecției drepturilor omului şi a principiului legii în Republica Moldova”, a declarat Gianni Buquicchio într-un comentariu pentru sursa citată. 

Noul ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase a fost felicitat pe pagina sa de Facebook inclusiv de Ministrul Tudorel Toader, care i-a fost profesor la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase şi-a început mandatul în calitate de reprezentant permanent al Republicii Moldova la Comisia de la Veneţia, pe 12 mai 2017. Conform Statutului Comisiei, din ea fac parte experţi independenţi de renume internaţional ca urmare a experienţei lor în cadrul instituțiilor democratice sau a contribuţiei lor la dezvoltarea dreptului şi a ştiinţelor politice.

Noii membri desemnați ai Cabinetului de miniştri de la Chişinău au depus miercuri, 10 ianuarie, jurământul de învestire.

sursa: qmagazine.ro