Încă un monument sovietic s-a bucurat de straie tricolore. Este vorba de tancul sovietic instalat în satul Cinșeăuți din raionul Rezina, care, la sfârșitul lunii decembrie, a fost vopsit în culorile roșu, galben și albastru. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de către primarul satului, Mariana Corcevoi .

„A fost vandalizat, vopsit cu mai multe culori, iar noi l-am revopsit. Cazul este înregistrat la poliție pe data de 22 decembrie”, ne-a declarat Mariana Corcevoi. 

Amintim că acesta nu este unicul tanc sovietic vopsit în culorile tricolorului de către persoane necunoscute. Mai întâi s-a aflat că tancul sovietic aflat la Leușeni, urcat pe un soclu în memoria soldaţilor sovietici care şi-au pierdut vieţile în timp operaţiunii Iaşi - Chişinău (sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie 1944) , a fost zugrăvit în culorile tricolorului românesc. Pe o latură a soclului apare inscripţia "Basarabia nu e România!"

Ieri, 10 decembrie, DESCHIDE.MD a scris că câteva kilograme de vopsea roșie, galbenă și albastră au fost așezate, în aceste zile, peste tancul de la Cornești. Atât postamentul, cât și partea tancului care se vede din drum s-au ales astfel cu câte un tricolor.