Serviciul de Informație și Securitate a identificat persoanele implicate în postarea mai multor poze pe rețele sociale cu modele de „buletine de vot”, prelucrate prin aplicaţia „Photoshop” în care apare ștampila „Votat” în dreptul unui candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă SIS declară că la baza unor asemenea acțiuni ar sta interesul meschin, orientat expres spre generarea de destabilizări a echilibrului social în contextul alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova, din 30 octombrie curent.

SIS a depistat сă,  în noaptea de 28 spre 29 octombrie, pe reţelele de socializare au fost postate mai multe  modele de „buletine de vot”, prelucrate prin aplicaţia „Photoshop”, însoţit de un ,,mesaj adresat alegătorilor”, orientat spre  denigrarea autorităţilor statului.

Modelele prelucrate ale „buletinelor de vot” au fost preluate de către mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare,  care le-au distribuit manipulator, astfel fiind incitate spiritele cetăţenilor şi provocată senzaţia încălcării procesului electoral.

În cadrul investigaţiilor, Serviciul de Informaţii şi Securitate a identificat persoanele implicate în distorsionarea conţinutului informaţional. Materialele probatorii urmează a fi expediate Procuraturii Generale”, se arată în comunicat.

Amintim că după apariția mai multor poze cu ștampila „Votat” în dreptul unui candidat la Prezidențiale, Comisia Electorală Centrală s-a autosesizat pe marginea acestui subiect și a a sesizat organele competente pentru elucidarea acestui caz, inclusiv Serviciul Informație și Securitate.