Noul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (SMPS), Svetlana Cebotari, a fost astăzi învestită în funcție. Aceasta a fost prezentată echipei guvernamentale de către premierul Pavel Filip. În primul său discurs din această postură, Cebotari a făcut promisiuni mari, menționând că „cei care așteaptă rezultate de la noi, trebuie să le simtă cu adevărat”.

„Toate politicile Ministerului vor fi în continuare elaborate, promovate și implementate reieșind din necesitățile beneficiarilor de servicii medicale și sociale, aliniate la standardele europene și orientate spre implementarea cost-eficiență”, a subliniat Svetlana Cebotari.

La rândul său, Pavel Filip s-a arătat optimist în ceea ce privește viitoarele realizări din domeniu social și de sănătate, menționând că experiența și profesionalismul noii conduceri va contribui la obținerea unor rezultate mai bune și mai rapide.

„Începem un nou an cu o nouă formulă a Guvernului, un an important în care avem mult de muncit. Avem în față reforme importante de realizat și am toată încrederea că împreună cu noua conducere a ministerului vom obține rezultatele dorite. În acest an vom fi mult mai aproape de oameni, le vom asculta problemele și vom veni cu soluții pentru ele. Vă urez întregii echipe multe succese, realizări și satisfacție în tot ceea ce faceți”, a spus Filip. 

ffffffffffffffff Amintim că noii membri ai Cabinetului de miniştri au depus astăzi jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii festive la Reşedinţa de Stat. Astfel, cabinetul de miniștri a fost completat cu doi vicepremieri: Iurie Leancă - Vicepremier pentru Integrare Europeană și Cristina Lesnic - Vicepremier pentru Reintegrare, și cinci miniștri: Chiril Gaburici - Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Svetlana Cebotari - Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Liviu Volconovici - Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Tudor Ulianovschi - Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Alexandru Tănase - Ministrul Justiţiei.