Compania românească BMC „Truck&Bus” care fost desemnată câștigătoare a licitației organizate de parcul de autobuze din Chișinău va ataca în instanță decizia Agenției Naționale pentru Soluționarea Conflictelor (ANSC). Hotărârea conducerii companiei din România vine după ce ANSC i-a respins cererea de revocare a anulării a licitației.

În decizia ANSC de menținere a revocării licitației se spune că firma românească nu a adus suficiente argumente pentru a le combate pe cele ale ANSC care s-au reflectat în decizia de a anula procedura de achiziție. 

De asemenea, Agenția mai spune că BMC „Truck&Bus” are tot dreptul să meargă în instanță dacă consideră că i-au fost încălcate drepturile garantate de legislație. 

În cererea de revocare a deciziei ANSC, BMC argumentează pe puncte că autobuzele Euro Bus Diamond U12 sunt superioare celorlalte prezentate la licitație, prin capacitate de încărcare, numărul de autobuze, consumul de combustibil.

Vedeți mai jos cererea prealabilă a BMC „Truck&Bus”:

Vedeți mai jos decizia ANSC:

------------------- Amintim că reprezentanții BMC Truck&Bus, compania care urma să vândă Parcului de autobuze din Chișinău 13 vehicule de model Euro Diamond, au declarat anterior pentru Deschide.MD că ar putea ataca în instanță decizia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), prin care au fost anulate rezultatele licitației. De asemenea, reprezentanții companiei s-au arătat indignați vis-a-vis de decizia luată de ANSC și o califică ca fiind una tardivă și absurdă.

ANSC a anulat în decembrie 2017 rezultatele licitației publice organizate de „Parcul urban de Autobuze” prin care, la Chișinău, urmau să ajungă 13 autobuze fabricate în România.

Aceasta a fost a doua tentativă a Parcului Urban de Autobuze de a achiziționa autobuze noi pentru capitală. Prima tentativă s-a soldat cu un eșec în luna septembrie, atunci când licitația pentru procurarea autobuzelor noi în Chișinău a fost anulată printr-o decizie a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), în urma sesizării unui agent economic participant la concurs. 

Astfel, compania S. A. „Eximotor” a venit cu solicitarea de a fi revizuite specificațiile tehnice și modul de evaluare a ofertelor în cadrul licitației, din motiv că acestea ar favoriza un participant la concurs. Specificațiile expuse în caietul de sarcini țin de lungimea maximă a autobuzelor, puterea minimă a motorului și numărul de trepte ale cutiei de viteză.