Șeful secției de ginecologie și o asistentă medicală din cadrul Institutului Mamei și a Copilului, care au fost de gardă în noaptea de 13 spre 14 decembrie 2017, atunci când o femeie a avortat în wc-ul instituției, au fost demiși. Totodată, alți trei angajați au fost sancționați, iar directorul instituției, Sergiu Gladun, a primit mustrare.

Informația a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în urma unei anchete interne pornită pe marginea cazului despre pacienta care a acuzat lipsa de îngrijire medicală după ce a avortat singură în veceul instituției. 

Ancheta a fost inițiată la data de 4 ianuarie curent, după ce ministerul de resort s-a autosesizat în urma informației apărute în presă. Investigațiile au vizat examinarea asistenței medicale acordate și respectarea eticii și deontologiei medicale a personalului din cadrul instituției sus menționate.

„Regret profund și condamn orice încălcări ale protocolului medical, orice deviere de comportament al personalului medical și le calific drept inadmisibile", a precizat Sergiu Gladun.

Iurie Dondiuc, președintele Comisiei de anchetă pe acest caz a menționat că s-a constatat că femeia nu a beneficiat de supraveghere suficientă din partea personalului medical la toate etapele internării sale în spital.