Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost reținut aseară, după ce ar fi obligat o tânără de 17 ani să petreacă cinci zile într-o saună cu el . Cazul a avut loc în orșul Telenești. Potrivit informațiilor preliminare, bănuitul și-ar fi ademenit victima pe data de 3 ianuarie, sub pretextul unei discuții.

După ce a scăpat din mâinile bărbatului, fata s-a adresat la poliție. Individul a fost arestat și se află în prezent în izolatorul de detenție al Inspectoratului de Poliție Telenești. Oamenii legii au inițiat o cauză penală. 

Potrivit șefului IP Telenești, Alexei Vrăjitorul, medicii legiști urmează să constate dacă există urme de viol asupra minorei.

Tânăra face parte dintr-o familie social vulnerabilă, iar părinții nu prea au control asupra copiilor. Poate și aceasta este una din cauzele producerii infracțiunii”, a precizat Vrăjitorul. 

Cert este că bănuitul a călcat a doua oară pe greblă. Acesta are antecedente penale, fiind judecat anterior pentru un caz similar. 

Bărbatul a fost anterior judecat pentru astfel de cazuri, tot pentru privare ilegală de libertate, în circumstanțe asemănătoare, în saună”, a mai adăugat șeful IP Telenești.