Ieri seara, într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, a fost găsit cadavrul unei persoane și o altă persoană rănită prin plagă împușcată cu armă de foc, se spune într-un comunicat al poliției.

La fața locului s-a deplasat echipajul Biroului de Reacționări Operative, Grupul Operativ al IP Botanica și grupele specializate asupra crimelor grave. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, conform semnelor componenței de infracțiune, în baza articolului 145 aliniat 2 Cod Penal.

Potrivit Publika.md, tragedia a început de la un incident minor. Victimele s-au adunat aseară, cu familiile lor, la un prieten pentru a sărbători Crăciunul, dar și ziua de naștere a acestuia. Cei trei bărbaţi au ieșit la balcon să fumeze. La un moment dat, unul dintre ei a scuipat și a nimerit peste un bărbat, care fuma și el, împreună cu un amic, la un alt balcon, aflat cu cinci etaje mai jos. 

Înfuriați, aceștia au urcat la cei trei bărbați pentru a le cere socoteală. Cearta lor s-a potolit la scurt timp.

Tinerii însă nici nu bănuiau ce avea să urmeze. Când au ieşit din nou la fumat, cei doi agresorii îi aşteptau la balconul de pe etaj, cu armele în mâini.

Două persoane au fost reținute în baza articolului 166 Cod Procedură Penală. Aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați în vârstă de 32 și 56 de ani, originari din capitală, ambii fiind anterior judecați.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei vor fi pedepsiți cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. Vom reveni cu detalii.